<-- NIET ACTIEF -->

Van woonkamers met hangplanten tot moestuinieren in de vensterbank: groen vindt steeds vaker zijn weg naar binnen. Maar er is een plek die we overslaan: de badkamer! Want welke planten houden het vol in zo’n vochtige ruimte? We stellen vijf planten aan je voor die houden van een stomende douche.

Word een plant dor, droog en begint die uit te vallen, dan hoort die niet meer in de woonkamer thuis. Ten einde raadt krijgt die dan soms een plekje in de badkamer. Noodgedwongen. En ineens … bloeit de plant helemaal op. Niet zo gek, want sommige planten houden juist van veel vocht en een subtropisch klimaat. Door ze in de badkamer te zetten hoef je ze ineens niet meer dagelijks te verzorgen. Win-winsituatie. Tijd om kennis te maken met deze helden:

Badkamerplant 1: Graslelie

Als er een plant is die zeker niet in je badkamer mag missen, is het de graslelie wel. Deze zorgt niet alleen voor wat extra groen maar zuivert ook de lucht. Niet zo gek dat deze plant ook wel de zorgplant wordt genoemd. Geen groene vingers? Die zijn ook niet nodig: deze plant hoef je niet meer dan een keer in de week water te geven.

Badkamerplant 2: Orchidee

Kan jouw badkamer wel wat kleur gebruiken? Dan is de orchidee jouw beste vriend. Deze bloem is er in allerlei kleuren en fleurt je badkamer op. Je herkent deze van oorsprong Braziliaanse plant aan zijn sierlijke bloemblaadjes en lange stelen. Deze plant heeft veel water nodig en dat maakt de badkamer de ideale plek. Ze zijn gek op vochtige omgevingen! Zet de plant in de badkamer en je hoeft niet meer te denken aan de wekelijkse badjes.

Badkamerplant 3: Lepelplant

Deze plant met zachte, donkere en puntvormige bladeren zorgt voor een luchtkwaliteit om door een ringetje te halen. In de bloeiperiode komen er witte bloemen omhoog. Helemaal fijn: hij geeft zelf aan of die water nodig heeft. Laat hij zijn bladeren hangen, dan is het tijd voor een scheut water. Binnen een uurtje is hij weer helemaal de oude.

Badkamerplant 4: Krulvaren

Deze plant houdt van een warm klimaat. Twintig graden laat hem nog rillen! Verwen de krulvaren af en toe door hem onder de douche te zetten. Let wel op: deze plant is een tikkeltje eigenwas en groeit alle kanten op. Zorg er daarom voor dat de plant de ruimte heeft.

Badkamerplant 5: Aloë vera

Door de oude Egyptenaren werd hij al de ‘onsterfelijkheidsplant’ genoemd. Op het lijstje van badkamerplanten mag de aloë vera dan ook niet ontbreken. Deze plant is te herkennen aan zijn puntvormige groengrijze bladeren met stekelige zijkanten. De luchtvochtigheid in de badkamer is vrijwel voldoende voor de plant. Voor optimale groei geef je eens in de twee weken nog een beetje water.