<-- NIET ACTIEF -->

Als je een slechte slaper bent, is dromenland bereiken elke avond weer een uitdaging. Hoe komt dat toch? Misschien doe je te hard je best om goed te slapen óf dingen die je beter niet kunt doen. Voorkom deze valkuilen en je slaapt als doornroosje.

1. Sporten voor het slapen

Sporten is gezond en kan je moe maken. Veel mensen denken dat het daarom goed is om vlak voor het slapen nog even flink te zweten. Voorkom deze valkuil, want dat is helaas niet zo. Sporten in de ochtend of overdag kan je zeker helpen om ‘s avonds beter te slapen. Maar doe je dit vlak voor bedtijd, dan ben je simpelweg nog niet ontspannen genoeg om te gaan slapen.

Tip: Een frisse neus halen voor je naar bed gaat, kan wel zin hebben. Door een kleine avondwandeling te maken, maak je je hoofd leeg.

2. Je telefoon mee naar bed nemen

Nog even scrollen voor het slapengaan. Je bent lang niet de enige die dit doet. Het is vast geen verrassing, maar je telefoon mee naar bed nemen is vragen om problemen. Je telefoon zorgt onbewust voor onrust en houdt je juist wakker. Dat komt door het blauwe licht van je telefoon. Jij wil gaan slapen, maar je biologische klok wordt er wakker van.

Tip: Veel mensen gebruiken hun smartphone als wekker. Ook daar is een oplossing voor: koop een échte wekker. Laat je telefoon in de woonkamer liggen.

3. Eiwitten eten voor bedtijd

Veel slechte slapers eten nog iets wat vult voor ze naar bed gaan. Toch kun je dit beter niet doen. Een snack met vetten en eiwitten, zoals een bakje yoghurt of wat kaasblokjes hebben langer nodig om te verteren. Je spijsvertering is dan nog druk aan het werk en dat heeft geen positief effect op je nachtrust.

Tip: Met honger naar bed gaan, is ook niet verstandig. Eet dus wel iets kleins, zoals een stuk fruit of wat snackgroenten.

Gezondheid kan soms behoorlijk ingewikkeld worden. Waarom zou je er dan überhaupt aan beginnen? Hé hola, zo zijn we niet getrouwd. In deze rubriek tackelen we veelgemaakte fouten én trommelen we per valkuil de beste tips voor je op. Zo wordt kiezen voor gezond ineens een piece of cake (nou ja, niet letterlijk).

Wil je nog beter leren slapen? Volg dan dit stappenplan!