<-- NIET ACTIEF -->

Wil je leren dansen? Dat kan gewoon thuis! Dansen is een perfecte manier om te sporten én plezier te hebben. gezondNU selecteert drie video’s die jouw dansmoves naar een hoger niveau tillen. Tijd voor een nieuwe challenge!

Moderne dans leren

Duur: 16 minuten
Moeilijkheidsgraad: [2/5]

gezondNU-proof, omdat: de moderne dans je uitdaagt je lichaam van top tot teen in te zetten als instrument. Je beweegt en strekt elke spiergroep in je lichaam, en tegelijkertijd leer je een sierlijke dans. De choreografie is met name geschikt wanneer je graag je volledige lichaam beweegt, maar niet al te veel wilt zweten.

Leren dansen door een dans work-out (ENG)

Duur: 14 minuten
Moeilijkheidsgraad: [1/5]

gezondNU-proof, omdat: je je work-out verpakt in een energieke danssessie. Leren dansen is leuk, maar tegelijkertijd je lichaam trainen is ook niet verkeerd! Pamela demonstreert deze dans voor beginners, waarbij de tijd per oefening rechtsboven aftelt. Grappige bijkomstigheid: de work-out is op muziek uit de ’80s en ’90s. Back to the old days!

Hiphop choreografie

Duur: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: [3/5]

gezondNU-proof, omdat: je door het hoge tempo van de hiphop-dans je hartslag omhoog gooit. Behalve leren dansen, verbrand je direct heel wat calorieën. De choreografie is wat ingewikkelder dan de voorgaande video’s. Als je klaar bent voor een grotere uitdaging is deze tutorial zeer geschikt! Let op: Lara legt de oefeningen in het Engels uit.

Op YouTube zijn genoeg sportvideo’s te vinden, maar niet allemaal zijn ze duidelijk en hebben ze een goede kwaliteit. gezondNU weet raad en verzamelt om de week sportieve YouTube-video’s waardoor je kunt gaan fitnessen, zumbadansen of je in gekke yogabochten kunt wringen, zonder dat je daarvoor je huis hoeft te verlaten.

Liever een work-out thuis oefenen? Bekijk dan deze drie video’s.