<-- NIET ACTIEF -->

Zijn je handen schraal en je lippen gesprongen? Grote kans dat je naar de potjes en tubes grijpt. Smeren maar! Maar welke crème pak je dan? gezondNU kiest graag een natuurlijke huidverzorging die je huid ondersteunt én gemaakt is met liefde voor de aarde. Om die reden testte ik Skin Food van Weleda.

Om zo gezond mogelijk te blijven, denken we na over het voedsel dat we eten, brengen we
onszelf in beweging en duiken we op de bank met een goed boek ter ontspanning. Ook je
huid verzorgen hoort in dit rijtje thuis. Je huid is namelijk een vrij teer orgaan. Een gezonde leefstijl voor je huid bestaat onder andere uit gezonde voeding, voldoende bewegen, een goede balans tussen in- en ontspanning en … de juiste huidverzorging! Op die manier voed je de huid van buiten en binnenuit.

Natuurlijke voeding voor je huid

Maar hoe zorg je voor gladdere, zachtere en een beter gehydrateerde huid? Het merk Weleda heeft hiervoor in 1926 het product Skin Food ontwikkeld. ‘Voeding voor je huid’ noemen zij het, want ‘wat je smeert, moet je ook kunnen eten’. En dat kun je vrij letterlijk nemen; deze huidverzorging bestaat uit honderd procent natuurlijke ingrediënten. Waar we als gezondNU ook blij van worden, is dat deze lijn het Natrue-kwaliteitslabel heeft. Dit is het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica.

Ingrediënten in de huidverzorging

Genoeg om vrolijk van te worden, en dus is het tijd om de huidverzorging van Skin Food onder de loep te nemen en te testen. Wanneer ik het etiket bestudeer, ben ik aangenaam verrast: het is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen! Ook de ingrediëntenlijst geeft me vertrouwen, want alle stoffen zijn natuurlijk. Ik frons wel mijn wenkbrauwen bij het zien van één ingrediënt: alcohol. Waarom zit dat erin? Alcohol kan namelijk je huid uitdrogen. Hoe dat zit, legt Liza Trouwborst, productspecialist van Weleda, mij uit als ik om opheldering vraag. ”Tijdens het productieproces vervliegt een groot deel van deze alcohol. Je kunt het vergelijken met het bereiden van risotto met witte wijn. Die alcohol vervliegt ook tijdens het koken. Wij gebruiken alcohol om de ingrediënten te destilleren en conserveren. Bovendien is alle alcohol die wij gebruiken voor onze producten biologisch en op basis van granen. Anders dan bij de synthetische vorm van alcohol, droogt deze natuurlijke vorm je huid niet uit.”

Smeren maar!

Ik neem de proef op de som en haal de dop van de milieuvriendelijke tube. De geur van deze huidverzorging doet me denken aan een zomerdag: fris en bloemig. In de brochure lees ik dat de geur een mix is van lavendel, benzoëhars en sinaasappel. De substantie is dikker dan ik vermoedde, wat ervoor zorgt dat ik in eerste instantie te veel eruit knijp. Genoeg om er mijn handen én gezicht mee in te smeren. De crème voelt een beetje boterachtig aan en na het smeren blijft er een lichte glans over. Het voelt wat plakkerig, wat misschien niet heel lekker is, maar het verzacht wel direct de ruwe plekjes op mijn hoofd en handen. Ik merk wel meteen dat ik het op mijn gezicht beter niet in de ochtend kan opsmeren, want dan loop ik de rest van de dag rond met een glimmend hoofd. Als gezichtsmasker tijdens een relax-avond lijkt deze crème mij wel heel fijn.

Mijn eindoordeel

Wat ik een leuke bonus vind: je kunt het ook op je lippen smeren. Hoe handig? En ja, dat is geheel veilig, want het product is vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en
conserveringsmiddelen. Er komen dus geen schadelijke stoffen in je mond – hoera! Mijn
eindoordeel over deze huidverzorging is dan ook positief. Ik heb de crème vijf dagen getest en mijn huid voelt gladder en zachter. Ook vind ik het mooi dat er echt is nagedacht over de ingrediënten én dat de verpakking van dit product zo duurzaam mogelijk tot stand is gekomen. Want dat vinden we bij gezondNU minstens zo belangrijk: gezond voor jou én de aarde.

Voor deze test hebben we van Weleda een product ontvangen. De tekst is onafhankelijk tot
stand gekomen. Al 100 jaar gelooft Weleda in de connectie tussen mens en natuur. Sinds 1921 ontwikkelen zij 100% natuurlijke en gecertificeerde verzorgingsproducten en geneesmiddelen. En zijn ze voorloper op het gebied van duurzaamheid.