<-- NIET ACTIEF -->

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, ontstaat door een slechte bloedcirculatie en een verstoorde vochtafvoer. Hierdoor wordt vet moeilijker afgevoerd. Wil je een bobbelige huid verminderen? Onze lezers geven verschillende tips.

Gebruik sesamolie tegen cellulite

Jan: “Sesamolie is bijzonder effectief tegen een sinaasappelhuid. Het trekt de huid strak. Daarnaast dringt het door de huid, zodat onder de huid afvalstoffen beter weg kunnen.”

Krachtoefeningen inzetten tegen cellulite

Beatrice: “Cellulite wordt echt minder door krachtoefeningen voor de benen te doen. Als je naar de sportschool gaat, kan de sportinstructeur oefeningen adviseren. Doe eventueel ook pilates. Succes verzekerd. Binnen twee maanden is in principe verschil te zien.”

Grapefruit vermindert cellulite

Lucia: “Gebruik in een basisolie, bijvoorbeeld jojoba-olie of amandelolie, etherische grapefruitolie. Doe tien druppels van deze grapefruitolie in een flesje van 100 ml. Masseer de plekken met cellulite hier twee keer per dag intensief mee in.”

Let op met suiker

Anja: “Het eten van suiker verergert de cellulite. Het zorgt namelijk voor een verkleving van collageen en elastinevezels. Eet je suiker, dan verharden deze vezels, wordt de huid stugger en minder flexibel. Cellulite wordt dan beter zichtbaar.”

Borstelen

Olga: “Ik heb gekeken naar een BBC-programma waar cellulite op verschillende manieren behandeld werd. De beste manier: iedere dag de plekken borstelen met een zachte badborstel op een droge huid. Je verplaatst hiermee de vetcellen en maakt de onderhuid soepeler. Dit moet je wel volhouden.”

Accepteren

Diane: “Als je gezond eet, genoeg drinkt en sport, moet je het accepteren. Het is niet anders, het hoort gewoon bij je. Waarschijnlijk is het hormonaal. Daarom zijn er slanke vrouwen met cellulite en vollere vrouwen die het niet hebben.”

Badderen in zout

Elsa: “Lang geleden kreeg ik een goede tip tegen een sinaasappelhuid: badderen in zout. Nu doe ik dit minimaal één keer per week. Ik voeg ongeveer drie eetlepels zout toe aan het water.”

Vitamine C

Antonia: “Ik ben al jaren aan het experimenteren met het tegengaan van deze gehate kuiltjes en bobbeltjes. Alle standaard schoonheidsbehandelingen heb ik gehad. Niets had resultaat. Mijn leefstijl is de oorzaak. Ik houd van zoet en deegwaren en dat zie je op mijn benen en billen. Hormonen, en dan met name oestrogeen, kunnen ook kwaad doen. Stoppen met de pil en kiezen voor een hormoonvrij spiraaltje maakte bij mij al verschil. En verder: beweeg lekker veel, drink veel water of groene thee en eet veel kleur. Alles wat van nature een volle kleur heeft, bevat veel vitamine C. Deze vitamine voorkomt de afbraak van collageen, dat de elasticiteit van de huid bevordert. Hoe elastischer de huid, hoe minder cellulite je ziet.”