<-- NIET ACTIEF -->

Heb jij lavendel in je tuin? Deze heerlijke takjes fleuren niet alleen iedere tuin balustrade op, maar kunnen ook je gezondheid ondersteunen. Wij presenteren vijf maak-het-zelf-tips om lavendel te introduceren in jouw badkamer(kast).

1. Geurbuiltje van lavendel

Een geurbuiltje van lavendel is niet alleen honderd procent natuurlijk, het is ook nog eens heel simpel om te maken. Gebruik een oud stukje stof of zakdoek en leg hier wat lavendeltakjes in. Bindt het stukje stof aan elkaar vast met een lint en klaar is kees! Zo ruiken jouw schone handdoeken heerlijk fris. Vervang de takjes wanneer de lavendel zijn geur verliest. De geurzakjes met lavendel schijnen ook muggen en motten op afstand te houden. Handig!

2. Badzout met lavendel

Een ontspannend bad voor het slapengaan maak je compleet met deze heerlijke lavendel badzout. Gebruik zo’n 250 gram dode zeezout (te koop bij speciaalzaken) en 4 eetlepels lavendelbloemetjes. Mix het in een glazen pot of weckpot. Schep een theelepeltje in je bad en ontspannen maar.

3. Als alternatief voor salie

De Native Americans verbrandde witte salie als ritueel om slechte energie te verjagen. Deze trend is inmiddels al een langere tijd overgewaaid naar het westen. Het verbranden van een takje lavendel schijnt hetzelfde helende effect te kunnen hebben als witte salie. Let er wel op dat het verbranden van zowel salie als lavendel niet zo gezond is, vanwege de rook die vrijkomt.

4. Tegen een koortslip

Lavendel in de vorm van essentiële olie kan de klachten van een koortslip mogelijk verlichten. Breng een aantal druppels lavendelolie (dit kan onverdund) aan op een watje of wattenstaafje en stip je koortslip aan. Je kunt van lavendelolie ook je eigen lippenbalsem maken. Voeg daarvoor een aantal druppels essentiële lavendelolie in wat gesmolten kokosvet, laat het opdrogen en je hebt je natuurlijke lippenbalsem. Verzorgend én een heerlijke geur.

5. Scrub van lavendel

Deze simpele scrub maak je in een handomdraai. Maal wat verse takjes lavendel fijn met bijvoorbeeld een vijzel. Schep er twee eetlepels zout bij. Voeg een beetje olie, zoals jojoba-olie of gewoon olijfolie toe tot de substantie wat plakkerig wordt. Je scrub is klaar voor gebruik! Bewaar je scrub in een glazen potje.

Wist je dat je citroen kunt gebruiken als natuurlijke nagelverharder? Lees hier nog meer manieren om citroen in je badkamer te gebruiken.

De beste beautyproducten vind je doorgaans in je keuken. Wat kun je met
voeding voor je huid? In deze rubriek tippen we je om een ingrediënt van de
keuken te verplaatsen naar de badkamer. Zo simpel, duurzaam en
budgetproof kan een gezonde leefstijl zijn!