<-- NIET ACTIEF -->

Citroen is niet alleen een smaakmaker in je glas water. Deze zuurpruim kent tal van gezondheidsvoordelen voor je huid, haar en nagels! Wij geven je vijf verschillende beautyhacks met deze gele vrucht. Pluk de vruchten van dit gele stuk fruit.

Citroen bij insectenbeet

Etherische citroenolie kan de jeuk na een insectenbeet verzachten en werkt ook een beetje ontsmettend. Doe twee druppels op een watje en dep de plek hiermee. Let op: ga hierna niet in de zon. Citroensap kan witte plekken veroorzaken.

Citroen voor natuurlijke highlights

Wil jij wat lichter haar? Ook dat kan met citroen, want deze vrucht maakt je haar bleker. Meng hiervoor een kop water met 3 eetlepels citroensap in een spuitfles. Spuit het in je haar en laat het ongeveer 30 tot 60 minuten inwerken in de zon. Voor je haar is dit overigens niet echt gezond. Het sap kan je haar namelijk uitdrogen, dus gebruik daarna sowieso een verzorgend haarmasker. En: doe het niet te vaak.

Natuurlijke nagelverharder

Het sap van de zure vrucht schijnt je nagels te verzorgen en te verharden. Maak een simpel badje voor je nagels door wat olie, zoals olijfolie, te mengen met het sap van een citroen. Laat je nagels ongeveer tien minuten weken in het badje. Het citroensap schijnt ook verkleuring te kunnen verlichten.

Stoombadje tegen mee-eters en een vette huid

Citroen droogt je huid een beetje uit. Ideaal wanneer je een vette huid hebt, of last hebt van mee-eters. Maak een stoombadje met wat citroensap. De warme stoom zorgt er namelijk ook nog voor dat je poriën open komen te staan, en je huid diep gereinigd wordt. Heb je veel last van mee-eters? Ga vooral naar de huisarts; citroen(sap) is dan niet de oplossing.

Snel en simpel: natuurlijke scrub

Maak je eigen scrub door wat suiker te mengen met citroensap. Citroen zorgt voor een diepe reiniging van de huid. Het suiker verwijdert dode huidcellen. Tip: je kunt deze scrub ook ideaal op je lippen smeren voor zijdezachte lippen.

De beste beautyproducten vind je doorgaans in je keuken. Wat kun je met
voeding voor je huid? In deze rubriek tippen we je om een ingrediënt van de
keuken te verplaatsen naar de badkamer. Zo simpel, duurzaam en
budgetproof kan een gezonde leefstijl zijn!