<-- NIET ACTIEF -->

Langzaam maar zeker verdwijnt suiker uit de meeste keukens. Minderen met suiker is tegenwoordig de norm. Maar wat doe je met de suiker die nog in je keukenkastjes staat? Die gebruik je in de badkamer! Wij geven je vijf recepten om de laatste restjes mee op te maken.

Wie aan suiker denkt, denkt waarschijnlijk niet direct aan verzorgingsproducten. Toch is deze zoetmaker heel geschikt om onder de douche of in bad te gebruiken. Vooral als scrub leent suiker zich goed. De structuur is namelijk perfect om dode huidcellen mee te verwijderen en je bloedcirculatie te stimuleren. Met deze recepten kun je vandaag nog de badkamer in duiken:

1. Word wakker onder de douche

Kun jij maar moeilijk wakker worden zonder een bakkie pleur? Dan is deze koffiescrub ’s ochtends je nieuwe beste vriend. Voor een flinke pot heb je nodig: 200 gram gemalen koffie, 200 gram suiker en 100 gram kokosolie. Smelt de kokosolie in een pan en laat het iets afkoelen. Roer er vervolgens de koffie door en eventueel een theelepel kaneel. Bewaar je zelfgemaakte scrub in een luchtdichte pot.

2. Maak je lippen herfstproof

Hoe verder de temperatuur daalt, hoe meer onze lippen het te verduren krijgen. Niet gek, want de huid van je lippen is kwetsbaarder en dunner dan de rest van je huid, bevat geen talgkliertjes en heeft geen beschermend laagje lichaamsbeharing. Om droge en gesprongen lippen te verhelpen, is het slim om je lippen regelmatig te scrubben. Doop een vinger in een beetje water en vervolgens in een bakje met suiker. Breng het zachtjes aan op je lippen en maak een cirkelende beweging.

3. Geef je voeten extra aandacht

Als er een lichaamsdeel is wat we te weinig aandacht geven, dan zijn het wel onze voeten. Gek eigenlijk, want zonder onze voeten komen we nergens. Tijd voor een beetje extra liefde dus! Mix voor een frisse voetscrub 200 gram suiker met 2 eetlepels kokosolie en 5 druppels pepermuntolie. Mag de scrub wel wat sterker ruiken? Voeg dan nog een paar druppels pepermuntolie toe. Maak je voeten nat en scrub ze door zachtjes cirkelende bewegingen te maken. Weg dode huidcellen en eelt.

4. Onthaar je lichaam met suiker

Er zijn eindeloos veel manieren om je lichaam te ontharen. Een natuurlijke en goedkope manier is met suikerwax, ook wel sugaring genoemd. Een methode die in Oosterse landen al eeuwenlang wordt gebruikt. Doe 2 kopjes suiker, 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels water in een pan en verwarm het op middelhoog tot hoog vuur. Roer het constant en zet het vuur laag zodra het begint te koken. Je wax is klaar als het plakkerig en goud van kleur is. Maak het gebied waar je het haar gaat verwijderen goed schoon en droog. Breng de wax in de tegenovergestelde richting van de haargroei aan. Druk het aan en trek het vervolgens van je huid.

5. Houd de zomer vast

Als je de zomer iets langer wilt vasthouden, is het een goed idee om deze scrub met komkommer te maken. Je hebt hiervoor een halve komkommer, 200 gram suiker, een eetlepel olijfolie en een handje gesneden muntbladeren nodig. Pureer de komkommer in de blender en roer hier de andere ingrediënten door. Je kunt de scrub nog iets dikker maker door extra suiker toe te voegen.

Nog een beautyproduct uit eigen keuken: havermout. Lees hier wat je allemaal met havermout kunt maken.

Lees meer over dit onderwerp