Een eigen moestuin is hip, leuk en gezond. Maar wie (nog) geen groene vingers heeft, weet misschien niet waar te beginnen. Gelukkig zijn er talloze apps die een handje kunnen helpen. Met behulp van deze 6 handige én gratis apps wordt jouw moestuin een succes.
1. Gardenize- je digitale plantendagboek
Moestuintjes zijn hot en happening. Raak jij ook weleens het overzicht kwijt in je tuin? In de app Gardenize kun je alles bijhouden: wanneer je hebt gezaaid, gesnoeid, verpot of bemest. Voeg foto’s toe van planten die in jouw tuin groeien. Zo is Gardenize jouw digitale plantendagboek.
2. PlantNet – herken planten wereldwijd
Of je nu op vakantie bent of in eigen tuin staat, met PlantNet kun je wereldwijd planten herkennen. De app vergelijkt jouw geüploade foto’s met de foto’s uit een plantendatabase van zo’n 20.000 planten.
3. Makkelijke Moestuin – voor de kleine tuinierder
Deze app draait – zoals de naam al doet vermoeden – om het verbouwen van groente en fruit op een makkelijker manier. De app is vooral geschikt voor de moestuinder die gebruik maakt van het concept van de Makkelijke Moestuin, maar geeft sowieso handige tips en inzichten. De app Makkelijke Moestuin laat je zien hoe je met zo min mogelijk moeite een zo groot mogelijke oogst kunt krijgen.
Deze app begeleidt je bij het hele proces, van A tot Z, en geeft je makkelijke to-do’s. De app is wel vooral handig voor de moestuinder die gebruik maakt van de bakken van de Makkelijke Moestuin, of zelf handig genoeg is om ze te maken.
4. Gardroid – alles over zaaien
De app Gardriod helpt je met een goede voorbereiding van jouw moestuin. In de app vind je alles wat je moet weten over het zaaien van planten. Van de gewenste temperatuur tot de perfecte plek voor jouw plant. Je kunt dus van tevoren checken of de plant die je wilt, wel geschikt is voor jouw zonnige tuin of een plek met veel schaduw.
Zodra je een plant gezaaid hebt, krijg je in deze app de volledige groeiperiode te zien en wanneer het tijd is om te oogsten. Handig, want zo weet je precies wanneer jouw groenten rijp zijn.
5. Moestuinder – voor de kleine tuinierder
Voor de kleine moestuinder is deze app een aanrader. Zeker als je wat groenten, fruit en kruiden wil verbouwen op kleine schaal of in bakken. Dit vraagt nu eenmaal om een iets andere verzorging. De app geeft antwoord op prangende vragen als: wanneer kan ik iets zaaien, hoe diep en hoelang tot je het kan oogsten? Deze app beschikt over een uitgebreide encyclopedie waar je allerlei verschillende planten kunt terugvinden die geschikt zijn voor een kleinere moestuin. Je kunt zelfs een lijst van je favoriete gewassen bijhouden. Je krijgt dan notificaties wanneer deze gewassen gezaaid kunnen worden.
6. Maan & Tuin – In ritme met de zon en planeten
De app Maan & Tuin maakt gebruik van een andere manier van tuinieren: biodynamisch tuinieren. De biologisch-dynamische methode wordt gebruikt door boeren en tuinders over de hele wereld om de kwaliteit van hun planten te verbeteren. Of je nu tuiniert op een vierkante meter of een flinke lap grond hebt, deze app helpt je de ideale data te vinden om te zaaien, planten, verzorgen en oogsten. Alle informatie is gebaseerd op de stand van de maan en de andere planeten. De app geeft een bondig overzicht van wat je elke dag kunt doen in de moestuin, waardoor het een handig hulpmiddel is om biodynamisch tuinieren onder de knie te krijgen.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.