<-- NIET ACTIEF -->

Een eigen moestuin is hip, leuk en gezond. Maar wie (nog) geen groene vingers heeft, weet misschien niet waar te beginnen. Gelukkig zijn er talloze apps die een handje kunnen helpen. Met behulp van deze 6 handige én gratis apps wordt jouw moestuin een succes.

1. MijnTuin – leer je planten kennen

Moestuintjes zijn hot en happening. Ben jij er ook al begonnen? Misschien vind je het lastig om te kiezen tussen alle groente-, kruid- en fruitsoorten. De app MijnTuin houd bij wanneer je moet zaaien, snoeien, verpotten, bemesten. Ook kun je met andere tuiniers vragen en foto’s delen.

Waarom een aanrader? Nadat je bent aangemeld, kun je alle planten toevoegen die in jouw tuin groeien. Vervolgens zie je wat je wanneer moet doen en waarom. Want waarom is het belangrijk om lavendel te snoeien of hortensia’s te verpotten? Tuinieren was nog nooit zo makkelijk!

2. Tuintalent – ga voor een ecologische moestuin

Van je moestuin, terras of balkon een wonderlijk plekje maken, dat willen we allemaal. Doe jij dit het liefst met respect voor plant en dier? De gratis app Tuintalent van Velt leert je alles over ecologisch tuinieren.

Waarom een aanrader? In de app kun je verschillende uitdagingen aangaan om je tuin net iets ecologischer te maken. Een laagdrempelige en positieve manier om een verschil te maken, daar houden we van.

3. Makkelijke Moestuin – voor de kleine tuinierder

Deze app draait – zoals de naam al doet vermoeden – om het verbouwen van groente en fruit op een makkelijker manier. De app is vooral geschikt voor de moestuinder die gebruik maakt van het concept van de Makkelijke Moestuin, maar geeft sowieso handige tips en inzichten. De app Makkelijke Moestuin laat je zien hoe je met zo min mogelijk moeite een zo groot mogelijke oogst kunt krijgen.

Waarom een aanrader? Deze app begeleidt je bij het hele proces, van A tot Z, en geeft je makkelijke to-do’s. De app is wel vooral handig voor de moestuinder die gebruik maakt van de bakken van de Makkelijke Moestuin, of zelf handig genoeg is om ze te maken.

4. Gardroid – alles over zaaien

De app Gardriod helpt je met een goede voorbereiding van jouw moestuin. In de app vind je alles wat je moet weten over het zaaien van planten. Van de gewenste temperatuur tot de perfecte plek voor jouw plant. Je kunt dus van tevoren checken of de plant die je wilt, wel geschikt is voor jouw zonnige tuin of een plek met veel schaduw.

Waarom een aanrader? Zodra je een plant gezaaid hebt, krijg je in deze app de volledige groeiperiode te zien en wanneer het tijd is om te oogsten. Handig, want zo weet je precies wanneer jouw groenten rijp zijn.

5. Moestuinder – voor de kleine tuinierder

Voor de kleine moestuinder is deze app een aanrader. Zeker als je wat groenten, fruit en kruiden wil verbouwen op kleine schaal of in bakken. Dit vraagt nu eenmaal om een iets andere verzorging. De app geeft antwoord op prangende vragen als: wanneer kan ik iets zaaien, hoe diep en hoelang tot je het kan oogsten?

Waarom een aanrader? Deze app beschikt over een uitgebreide encyclopedie waar je allerlei verschillende planten kunt terugvinden die geschikt zijn voor een kleinere moestuin. Je kunt zelfs een lijst van je favoriete gewassen bijhouden. Je krijgt dan notificaties wanneer deze gewassen gezaaid kunnen worden.

6. Maan & Tuin – In ritme met de zon en planeten

De app Maan & Tuin maakt gebruik van een andere manier van tuinieren: biodynamisch tuinieren. De biologisch-dynamische methode wordt gebruikt door boeren en tuinders over de hele wereld om de kwaliteit van hun planten te verbeteren. Of je nu tuiniert op een vierkante meter of een flinke lap grond hebt, deze app helpt je de ideale data te vinden om te zaaien, planten, verzorgen en oogsten. Alle informatie is gebaseerd op de stand van de maan en de andere planeten.

Waarom een aanrader? De app geeft een bondig overzicht van wat je elke dag kunt doen in de moestuin, waardoor het een handig hulpmiddel is om biodynamisch tuinieren onder de knie te krijgen.

Lees meer over dit onderwerp