<-- NIET ACTIEF -->

Een sterke weerstand, dat staat bij bijna iedereen op zijn verlanglijstje. Het is geen nieuws dat gezonde voeding hieraan bij kan dragen. Maar welke vitamines en mineralen beïnvloeden je immuunsysteem? Voedingsdeskundige Rinske van den Barg geeft antwoord. 

Met welke vitamines en mineralen houd je je immuunsysteem op peil?

Rinske van den Barg, voedingsdeskunige: “Zo gezond mogelijk blijven is top of mind bij velen van ons, zeker in deze roerige tijden. Een goede weerstand kan je lichaam extra bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf. Naast gezonde voeding zijn voldoende beweging en ontspanning erg belangrijk voor je gezondheid. Verder is van zes vitamines en vier mineralen wetenschappelijke bewezen dat ze jouw immuunsysteem kunnen ondersteunen en zo kunnen helpen om je weerstand op peil te houden.”

“Van deze tien voedingsstoffen zijn vitamine C en vitamine D het bekendst. Maar er zijn er
meer. De vitamines A, B6, B11 (foliumzuur) en B12 horen ook in het rijtje thuis. Daarnaast
kunnen de mineralen koper, seleen, ijzer en zink jouw immuunsysteem helpen. De
belangrijkste basis voor het binnenkrijgen van deze tien vitamines en mineralen is een
gezonde en gevarieerde voeding. Als aanvulling op je dagelijkse voeding kun je
supplementen gebruiken, bijvoorbeeld met alleen vitamine C of vitamine D, of je kunt kiezen voor een multivitamine speciaal voor je weerstand waar voldoende van meerdere van de hiervoor genoemde vitamines en mineralen in zitten. Verder worden ook supplementen met probiotica of echinacea veel gebruikt voor de weerstand.”

Meer weten over het veilig gebruik van supplementen? Kijk op de website van het informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid.