<-- NIET ACTIEF -->

Kokosolie. We gebruiken het tegenwoordig voor vrijwel alles. Om in te bakken, als mondwater of voor de huid. Heb jij een pot kokosolie in huis? We geven zes tips om deze tropische vrucht te gebruiken in de badkamer als verzorgingsproduct.

1. Remedie tegen pluizig haar

Je haar kan op verschillende manieren blij worden van een beetje kokosolie. Zo verbetert kokosolie de natuurlijke oliën in je haar, vermindert dit goedje pluis en geeft het je haar meer glans. Smeer wat olie in je handen en breng het vervolgens aan op je haar. Laat het een paar minuten intrekken en was het er daarna uit met lauwwarm water. Was je haar goed, zodat je hoofdhuid niet vet blijft.

2. Natuurlijke lippenbalsem

Last van ruwe lippen? Probeer eens kokosolie te gebruiken in plaats van een lippenbalsem uit de winkel. In de meeste lippenbalsems worden minerale oliën gebruikt en daarin zitten schadelijke stoffen. Je kunt dan ook beter kiezen voor een balsem op basis van plantaardige olie zoals kokosolie, amandelolie, olijfolie of sheaboter. Zo maak je zelf een natuurlijke lippenbalsem: smelt een beetje olie in een pannetje en meng honing erbij. Stop de vloeistof in een leeg bakje en laat het hard worden in de koelkast. Klaar voor gebruik!

3. Make-up remover

Last van mascara die moeilijk te verwijderen is met een standaard make-upremover? Misschien is kokosolie een oplossing. Die blijkt namelijk goed te werken als make-upremover. Breng een klein laagje olie aan op je wimpers en veeg het daarna weg met een vochtig wattenschijfje.

4. Schone tanden

Wist je dat je je tanden kunt poetsen met kokosolie? Deze olie heeft een sterke antibacteriële werking, beschermt je tandvlees en vermindert ontstekingen. Het is wel verstandig om je tanden ook nog (afwisselend) te blijven poetsen met normale, natuurlijke tandpasta en bijvoorbeeld mondwater te gebruiken.

5. Massage

Zodra kokosolie in aanraking komt met je warme handen of de huid, smelt deze en heb je een ideale massageolie. Extra bonus: kokosolie maakt geen vlekken op je lakens.

6. Voor onder de oksels

Heb je geen deodorant in huis? Kokosolie schijnt transpiratiegeur tegen te gaan vanwege de antibacteriële eigenschappen. Je kunt de pure variant gebruiken, maar zo maak je een eigen deodorant: smelt vijf eetlepels kokosvet en doe dit in een bakje. Schep de baking soda en arrowroot erbij en roer het door tot het een gladde massa wordt. Laat het vervolgens hard worden en smeer een beetje zelfgemaakte deodorant op je oksel.