<-- NIET ACTIEF -->

Franse baguette, Turks brood, pitabroodjes of wraps … Er zijn allerlei soorten brood voor bij de borrel en soep. Maar ken jij ook lavash? Het is de perfecte metgezel voor de borrel, maar ook om een curry mee op te slurpen.

Lavash is een hartige, Midden-Oosterse variant van knapperig platbrood. Het wordt gemaakt met Griekse yoghurt en za’atar, waarvan je gewoon blijft eten. Maar hoe maak je het? We delen het perfecte recept uit het boek Makkelijk Midden-Oosters van Erin Groot. Je kunt hier tien porties van maken in een handomdraai: met twintig minuten staat het op tafel. Gegarandeerd een succes bij iedereen!

Zo maak je lavash

Dit heb je nodig:
3 el za’atar, 1 el olijfolie extra vierge, 300 g bloem, 250 g Griekse yoghurt, 0,5 tl zout

Zo maak je het:
Meng de za’atar met de olijfolie. Meng de bloem met de yoghurt en het zout door elkaar tot er een soepel deeg ontstaat. Plakt het deeg aan je vingers, voeg dan wat extra bloem toe. Draai vervolgens deegballetjes van 4 centimeter. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegballetjes zo plat mogelijk uit. Verhit een grillpan en bak het platbrood aan een kant tot het bol gaat staan, draai om en bak nog een minuut. Kwast vervolgens het broodje in met de za’atar-olie.

Wil je vaker Midden-Oosters koken? In het boek Makkelijk Midden-Oosters vind je heerlijke gerechten die je laten watertanden. Ze staan snel op tafel, met ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. En extra mooi: alle inkomsten van dit boek schenken de makers aan stichting Movement on the Ground, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen.