Kokos-currysoep
Zin in iets anders dan groentesoep? Deze exotische soep is het perfecte voorgerecht bij een rijstgerecht. De tofu in de soep is een goede vervanging voor vlees en geven de soep bite.
Ingredients
- 200 gram champignons
- 200 gram prinsessenboontjes
- 1 ui
- 4 eetlepels olijfolie
- een stukje gember van ongeveer 5 centimeter
- 2 eetlepels Thaise rode currypasta
- 1 blokje biologische groentebouillon
- 400 milliliter kokosmelk
- 600 milliliter water
- 375 gram tofu (blok)
- peper
Instructions
- Snijd de champignons in plakjes en de boontjes in kleine stukjes.
- Hak vervolgens de ui en gember fijn.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een diepe (soep)pan en fruit het uitje samen met de gember aan.
- Voeg de champignons en de boontjes toe en bak ze op middelhoog vuur twee minuten mee.
- Voeg de currypasta toe en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan.
- Blus af met kokosmelk en giet het water in de pan.
- Roer het goed door.
- Snijd nu de tofu in kleine blokjes.
- Bak deze in de olijfolie in een koekenpan in vijf minuten rondom goudbruin.
- De tofublokjes, die een vegetarische variant zijn voor soepgehaktballetjes, mogen in de soep.
- Breng deze op smaak met peper en doe er als dat nodig is nog wat zout bij.
Notes
Tip: Kokos werkt verkoelend: handig dus als je het snel warm hebt in de zomer.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!