Kokos-panna cotta
Zin in een exotisch en fris toetje? Maak vanavond dan deze kokos-panna cotta! Voor dit recept worden geen dierlijke producten gebruikt, maar agaragar, kokos- en sojamelk. Daarom is het ook geschikt voor vegetariërs.
Ingredients
- 250 milliliter kokosmelk
- 150 milliliter sojamelk
- 1 vanillestokje
- 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel agaragar
- 25 gram kokosrasp
- 150 gram kersen
- 2 eetlepels honing
Instructions
- Giet de kokosmelk samen met de sojamelk in een pannetje en strooi de agaragar over de vloeistof.
- Roer door en laat de agaragar vijf minuten weken.
- Verwarm hierna het mengsel op middelhoog vuur.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg dit samen met het stokje toe aan het melkmengsel.
- De suiker mag erbij.
- Verwarm het geheel vijf minuten tegen de kook aan, maar laat het niet koken.
- Haal de pan van het vuur en zeef het mengsel, zodat er geen vanillestokjes in de panna cotta achterblijven.
- Rasp het vlees van de kokosnoot en vermeng dit er goed doorheen.
- Schep nu de panna cotta in bakjes.
- Laat ze zeker vier uur opstijven in de koelkast. Ga ondertussen aan de slag met de kersentopping.
- Ontpit de kersen en breng ze in een bodempje water samen met de honing op laag vuur aan de kook.
- Laat de kersen een paar minuten sudderen totdat een saus ontstaat en laat deze afkoelen. Serveer de panna cota met de kersen op de top.
Notes
Tip: Agaragar is een vegetarische vervanger voor gelatine. Het is een smaak- en geurloze stof die gemaakt wordt uit verschillende soorten roodwieren. Het heeft nagenoeg hetzelfde effect als gelatine: het bindt verschillende ingrediënten en zorgt voor een gelstructuur. In Nederland komt agaragar het meest voor in poeder- en vlokvorm en is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en reformzaken. Je kunt het ook direct gebruiken in warme vloeistoffen.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!