Lasagne zonder pasta
Ingredients
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- ½ winterpeen
- olijfolie om te bakken
- 1 glas rode wijn
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 500 gram mager rundergehakt
- 2 blikjes tomatenblokjes of gepelde tomaten in blik (400 gram)
- zout en peper
- 2 niet te grote courgette
- 2 middelgrote aubergines
- 4 verse tomaten
- 125 gram (uitgelekte) mozzarella
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
- Snijd de bleekselderij en winterpeen in heel kleine stukjes of maal ze in de keukenmachine.
- Fruit alles in een hapjespan glazig en voeg de wijn toe. Laat dit inkoken tot al het vocht verdwenen is.
- Doe het gehakt en de kruiden erbij. Bak het tot het gehakt gaar is.
- Voeg de tomatenblokjes met sap toe en laat de saus nog eens twintig minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd intussen de courgettes en aubergines in lange plakken van ongeveer een centimeter dik. Bak de plakken aan beide zijden op hoog vuur in de olie tot ze zacht en een beetje bruin zijn. Bestrooi ze licht met zout en peper.
- Verdeel wat saus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met plakken aubergine en schep daar weer een laagje saus op. Dek af met plakken courgette en bouw zo de lasagne op. Eindig met plakken aubergine of courgette.
- Snij de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel ze om en om over de bovenzijde. Bestrooi met wat zout, peper en kruiden en zet de lasagne veertig minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de tomaten wat gaan kleuren. Lekker met een gemengde salade.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!