Paddenstoelen leveren je veel gezonds op: van B-vitamines tot kalium en koper.
Paddenstoelentapenade met knapperige hazelnoten
Ingredients
- 1 scheut olijfolie
- 150 gram gemengde paddenstoelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 20 st hazelnoten
Instructions
- Hak de hazelnoten fijn en bak ze knapperig in een hete pan op hoog vuur.
- Pas op dat ze niet verbranden!
- Haal ze uit de pan zodra ze verkleuren en zet ze even opzij.
- Pel de knoflook en hak hem flinterdun.
- Snij de paddenstoelen indien nodig in stukken.
- Rits de blaadjes tijm van de takjes en hak ze fijn.
- Doe nu een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook samen met de paddenstoelen en tijm kort op hoog vuur.
- Pureer nu het paddenstoelenmengsel met een staafmixer en meng de hazelnootjes erdoor.
- Een lekkere spread voor op brood of om een toastje feestelijk mee te versieren.