Als de radijsjes in de winkels liggen, is de lente echt begonnen
Posteleinsoep met radijs en desembrood
Ingredients
- 2 aardappelen licht kruimige
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 100 ml witte wijn
- 400 ml kippenbouillon
- 300 ml water
- 1 bosje radijs
- 200 gram postelein
- 1/2 zuurdesem brood
- 2 el roomboter
- zout en peper
Instructions
- Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
- Snipper de knoflook en ui, fruit ze met een pan met olie aan.
- Voeg de wijn, bouillon en water toe.
- Breng de soep aan de kook en schep er de aardappelblokjes door.
- Laat deze in tien minuten gaar worden.
- Snijd het loof van de radijs grof en halveer de helft van de radijsjes.
- Voeg deze samen met het loof en de postelein toe.
- Laat meekoken tot de postelein geslonken is en pureer dan helemaal fijn.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Snijd vier sneden van het brood en besmeer deze met roomboter, bestrooi met zout en peper.
- Leg er radijs in reepjes op.
- Lekker voor erbij: Garneer de soep voor het opdienen met wat kleine blaadjes postelein en wat reepjes radijs.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.