Waterkers is een echte mineralen- en vitaminebom en een pittige smaakmaker
Waterkerssoep met sint-jakobsschelpen
Ingredients
- 1 stuk sjalot
- 1 teen knoflook
- 2 el olie
- 1 liter groentebouillon
- 2 bosjes waterkers
- 100 milliliter room
- 1 snufje zout
- 1 klontje boter
- 8 stuks coquilles (sint-jakobsschelpen) vers
- gemalen chilipeper
Instructions
- Snipper het sjalotje en knoflook fijn en fruit ze glazig in de olie in een ruime kookpan.
- Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Verwijder een stukje van de stelen van de waterkers.
- Voeg de waterkers toe en kook deze in enkele minuten gaar.
- De room mag er daarna bij Opnieuw aan de kook brengen en daarna de soep met de staafmixer pureren.
- Even proeven om te beoordelen of er nog peper of zout bij moet.
- Verhit de boter samen met een el olie.
- Bak de coquilles afhankelijk van de dikte in drie minuten bruin, maar niet te gaar.
- Dan worden ze taai en hard. Liever een béétje rauw (veerkrachtig), dan te gaar.
- Keer ze regelmatig. Verdeel de coquilles over lage soepkommen en schep de soep eromheen.
- Bestrooi met gemalen chilipeper en garneer met een toef waterkers.