Brood, crackers, pizza, paneermeel: gluten zijn overal! Dit laten staan is best een uitdaging, helemaal met kerst en oud & nieuw in het vooruitzicht. Want wat maak je voor tussendoortje en wat wordt de klapper van het kerstdiner? Wij delen twee gluten- en lactosevrije recepten.
Gluten- en lactosevrije Chocolat Cookie granenrepen
Ingrediënten voor 4 repen:
- 3 Céréal Glutenfree & Lactosefree Cookies met Stukjes Chocolade
- 1/2 rijpe banaan
- 15g hele amandelen
- 1 el kokosmeel
- 1 el honing
- 1 el maïsolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breek de koekjes in stukjes en hak de amandelen fijn.
- Doe de fijngehakte amandelen, banaan, gebroken cookies, olie, kokosmeel en de honing in een kom.
- Meng alles met elkaar tot je een kleverige massa krijgt.
- Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en vul deze met het deeg. Druk goed aan, zodat het deeg overal even dik is.
- Bak 20-25 minuten in de oven totdat het mooi bruin is.
- Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt snijden.
- Laat de plak goed afkoelen en snijd dan in repen.
Voedingswaarde per 100g: | Voedingswaarde per reep: | ||||||||||||||||||||||||
|
|
Gluten- en lactosevrij dessertglaasje met aardbeien en marmercake
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 ml lactosevrije yoghurt
- 1 el aardbeienconfituur zonder toegevoegde suikers
- 250 gr aardbeien
- 2 Céréal Glutenfree & Lactosefree Mini Cakes Marmer
Bereiding:
- Meng de yoghurt en confituur.
- Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Maak de aardbeien schoon en snij in kleine blokjes. Snij de cake in blokjes.
- Verdeel de cake over vier glaasjes. Doe er een paar scheppen van het yoghurtmengsel bij en versier met stukjes aardbei.
Tip: Je kan ook steeds sojaproducten of plantaardige alternatieven voor yoghurt (bv amandel of kokossmaak) gebruiken!
Voedingswaarde per 100g: | Voedingswaarde per reep: | ||||||||||||||||||||||||
|
|