<-- NIET ACTIEF -->

Bij een feest horen bubbels. Of het nu kerst is, oud en nieuw of een verjaardag. Het proost gezellig en geeft een avond nét dat feestelijke tintje. Maar wat als je zwanger bent of liever geen alcohol drinkt? Moet je dan de bubbels aan je neus voorbij laten gaan? Nee! gezondNU testte vijf alcoholvrije dranken.

Naast alcoholvrij bier en alcoholvrije wijn zijn er ook genoeg alcoholvrije bubbels te koop. Mét kurk en glimmend etiket, maar zonder alcohol. Nou ja, de naam suggereert dan wel dat er helemaal geen alcohol inzit, maar het mag tot 0,5 procent alcohol bevatten. Vaak zit er dan niet meer dan 0,1 procent alcohol in en heb je bijna een loep nodig om dit op het etiket te vinden. Zelfs frisdrank en fruit kan een klein beetje alcohol bevatten door het natuurlijke gistingsproces. De kans dat je van alcoholvrije dranken aangeschoten of dronken wordt is dan ook nihil. Je mag ook gewoon autorijden na een glas alcoholvrije bubbels en je kunt het gerust drinken als je zwanger bent. Vind je het belangrijk dat je drankje 0,0 procent alcohol bevat? Spel dan het etiket van a tot z. In de bubbels die wij hebben gedronken, hebben we geen alcohol kunnen ontdekken.

Waarom zou je kiezen voor alcoholvrij?

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor alcoholvrij. Misschien ben je zwanger, past alcohol niet binnen je levensstijl of vind je de smaak van alcohol simpelweg niet lekker. Als je het belangrijk vindt dat je drankje niet te veel calorieën bevat, is alcoholvrij ook een goede keus. Meestal zit er één derde van de hoeveelheid calorieën in. Ook vinden veel mensen het gezelliger om te proosten met een glas alcoholvrije wijn of alcoholvrij bier, dan met een glas druivensap of water. Je valt net iets minder uit de toon. En: alcoholvrije dranken zijn vaak goedkoper.

5 soorten alcoholvrije bubbels

Op de redactie hebben we een panel van zes mensen samengesteld. De één drinkt regelmatig bubbels, de ander bijna nooit. Het testen begon al feestelijk: achter één kurk zat zoveel druk dat hij bijna door het dak vloog.

Bij deze grote bubbeltest hebben we gelet op de smaak, of het lijkt op de klassieker onder de bubbels (champagne!) en of we het onze gasten zouden schenken. Ook hebben we een eindcijfer gegeven. Kijk mee naar de resultaten:

Vini Vici Rosé – La Source – €6,49

Deze ‘sparkling rosé’ wordt vergeleken met ranja met prik en rosé met bubbels. De helft van de testers vindt het lekker, de andere helft niet. Vini Vici Rosé kan volgens het testpanel niet door voor champagne. De helft van de testers zou het schenken aan gasten. De plastic dop op deze ietwat kitsch fles valt niet in de smaak.

Cijfer: 4,7

Lussory Sparkling – La Source – €7,99

Qua uiterlijk valt deze fles op. Hij doet niet onder voor een dure fles champagne door het mooie etiket. Over de smaak is het testpanel heel enthousiast: niet te zoet, een vleugje citrus en lekker droog. Volgens alle testers lijkt deze fles alcoholvrije bubbels op champagne, alleen dat net iets minder bitter. Iedereen zou het dan ook thuis schenken en één collega hoopt deze fles zelfs terug te zien op een bedrijfsfeest. Goed teken!

Cijfer: 7,9

Les Cocottes 0% sparkling – HEMA – €6,-

Ook over de smaak van deze fles bubbels is het testpanel enthousiast. Alleen is niet iedereen gecharmeerd door de afdronk. De testers omschrijven het als een beetje zurig, chemisch en een vleugje zeepsmaak. Les Cocottes kan niet door voor champagne, maar wordt door één tester wel geroemd door de fijne, lichte bubbels. Een derde van ons panel zou deze fles inslaan en schenken bij feesten en partijen.

Cijfer: 6,8

Vini Vici white – La Source – €6,49

De testers omschrijven deze alcoholvrije bubbel als een beetje zuur, een beetje wrang, bitter en flauw. Bijna iedereen is het met elkaar eens dat het in de buurt komt van ‘echte champagne’, maar het net niet zo smaakt. Een plekje op de feesttafel heeft deze fles bij de helft van de testers veroverd.

Cijfer: 5,7

Bella Ella Bianco zero – Aldi – €3,20

Zoet, zoeter, zoetst vindt ons testpanel de Belle Ella. Een glas van dit bruisende drankje wordt vergeleken met perzik- en perensap. Het ruikt zoet en het smaakt zoet. Te zoet voor een champagne, maar niet voor een feestelijk drankje. Alleen als er gasten op bezoek komen die van zoet houden, wordt deze fles door de testers ingeslagen. Pluspunt: deze fles bubbels knalde open. Dat klinkt alleen al als feest!

Cijfer: 6,3

Top 3 alcoholvrije bubbels:

Onze top drie alcoholvrije bubbels. Sla ze in voor een feestje:

  1. Lussory Sparkling
  2. Les Cocottes
  3. Bella Ella Bianco zero

De alcoholvrije bubbels hebben we ontvangen van La Source, Aldi en Hema.

BewarenBewaren