Meer afwisseling tijdens de lunch of een lekkere extra toevoeging aan je diner? Maak dit heerlijke gerechtje met geitenkaas en de Hoemoes Rode Biet van Maza klaar. Lekker als voor- of bijgerecht met brood!
Aan de slag
Voor 2-3 personen heb je nodig:
- 1 plak zachte geitenkaas
- 2 el volle Griekse yoghurt
- Flinke snuf zout
- Rasp van 1/2 citroen
- 2 voorgekookte rode bieten
- 1 peer
- Sap van 1/2 citroen
- 2 el Hoemoes Rode Biet
- Hand walnoten of pecannoten
- Extra vierge olijfolie
- Ca. 10 blaadjes postelein
- 1 tl honing
Zo ga je te werk
1. Mix de geitenkaas met de yoghurt, het zout en de citroenrasp tot het glad is en spreid dit uit over een bord of meerdere kleine bordjes.
2. Snijd de bieten in parten en halveer de peer waarna je er plakjes van snijdt. Verdeel het citroensap over de peer, dit voorkomt dat het snel bruin wordt.
3. Steek de stukken biet en peer in de geitenkaasdip en verdeel de Hoemoes Rode Biet erover met behulp van 2 theelepels.
4. Verdeel de walnoten erover en besprenkel met de olijfolie.
5. Leg de blaadjes postelein verspreid over het geheel en verdeel tot slot de honing erover.
Kun je geen postelein vinden? Gebruik dan basilicum of veldsla!
Meer inspiratie? Proef ook deze lekkere recepten van Maza.