<-- NIET ACTIEF -->

De gemiddelde Nederlandse vrouw maakt zich eerst op voordat ze de deur uitgaat. Vaak zie je er met make-up toch net iets verzorgder uit dan zonder. Het nadeel is alleen dat je voor het slapen je make-up moet verwijderen. Veel vrouwen weten alleen niet precies hoe zij dit moeten te doen. Met deze 5 tips is het voortaan een fluitje van een cent.

Begin altijd met je ogen

Bij het verwijderen van je make-up doe je er goed aan om met je ogen te beginnen. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst wordt er rondom de ogen vaak make-up gebruikt. Zo gebruiken veel vrouwen eyeliner, mascara en oogschaduw. Een tweede reden om met je ogen te beginnen, is omdat de huid hier dunner is dan op de rest van je gezicht. Hierdoor is de huid gevoeliger, waardoor je het extra goed moet verwijderen.

Check of je niets bent vergeten

De meeste vrouwen brengen niet alleen make-up aan rondom hun ogen. Nee, vaak wordt ook de rest van het gezicht meegenomen. Zo is de kans groot dat je foundation en blush gebruikt. Deze make-up moet je ook van je gezicht halen voordat je gaat slapen. Check daarom altijd goed of je niets vergeten bent. Waarom het belangrijk is om al je make-up van je gezicht te halen? Omdat je poriën anders verstopt raken.

Gebruik de juiste producten

Voor het verwijderen van make-up kun je tegenwoordig talloze producten gebruiken. De één gebruikt vochtige doekjes, terwijl de ander de make-up van het gezicht haalt met behulp van een make-up remover. Veel vrouwen verdiepen zich niet in de producten die zij gebruiken om mascara, foundation, blush en andere make-up van hun gezicht te halen. Toch is dit wel belangrijk.

Zo doe je er goed aan om voor het verwijderen van oogmake-up speciale producten te gebruiken. Make-up removers die geschikt zijn voor het verwijderen van oogmake-up, bevatten meer olie. Hierdoor is het een stuk makkelijker om deze make-up te verwijderen. Laat de keuze voor de producten die je gebruikt overigens niet alleen afhangen van het effect. Het is ook belangrijk dat je de remover fijn vindt.

Laat agressieve make-up removers links liggen

Er zijn verschillende make-up removers op de markt die een agressieve werking hebben. Het voordeel van deze producten is dat je er snel make-up mee van je gezicht kunt halen. Hierdoor lijken deze producten ideaal, maar dat zijn ze vaak niet. Waarom niet? Omdat agressieve make-up removers vaak een geïrriteerde huid tot gevolg hebben. Laat deze producten daarom links liggen en kies voor een andere make-up remover. Om te achterhalen of een make-up remover agressief is, moet je naar het etiket kijken. Aan de hand van de ingrediënten kun je meestal inschatten of een make-up remover al dan niet agressief is.

Hydrateer de huid

Heb je je make-up verwijderd? Denk dan niet dat je klaar bent. Het is belangrijk om de huid te hydrateren na het verwijderen van make-up. Je huid kan namelijk droog en trekkerig aanvoelen nadat je make-up verwijderd hebt. Dit voorkom je door je gezicht in te smeren met een hydraterend product. Je huid wordt hierdoor niet alleen goed gehydrateerd, maar krijgt ook de nodige mineralen binnen. Zo blijft je huid gezond en voorkom je irritaties en andere huidproblemen.