Gezonde borrelhapjes maken moeilijk of saai? Niet met de handige dips en spreads van Maza. Leg een mezze-plank vol met verse groenten, loaded Hoemoes, pitabroodjes, Muhammara, fruit en falafel. Ideaal om te delen en te dippen. Ook fijn, het kost je maar 20 minuten om al dit lekkers op tafel te zetten. Aan de slag!
Zó vul je een mezze-plank
Ingrediënten voor een portie voor 4 personen: 200 g Maza Hoemoes Ras el Hanout, 200 g Maza Muhammara, 1 verpakking Maza falafel, 100 g kikkererwten, 1 el olijfolie, 1 tl ras el hanoutkruiden, 8 gevulde wijnbladeren, 4 pita’s, 1 komkommer in schijfjes, 3 wortels in reepjes, 200 g cherrytomaatjes, 100 g olijven, 200 g druiven, 2 passievruchten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de kikkererwten, dep ze droog en meng ze in een kom met 1 el olijfolie, 1 tl ras el hanout en een snuf zout. Verdeel de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
- Bak de falafel zoals aangegeven op de verpakking, totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.
- Plaats de Hoemoes Ras el Hanout in een schaaltje en strooi de geroosterde kikkererwten erover. Serveer de Muhammara in een ander schaaltje.
- Leg de Hoemoes, Muhammara, en falafel op een grote plank. Voeg de pita’s, komkommer, wortel, cherrytomaatjes, olijven, druiven, passievruchten en gevulde wijnbladeren toe. Vul de plank aan met je favoriete groenten, fruit of andere snacks naar keuze.
- Last but not least: dip rijkelijk in de Hoemoes en Muhammara met de verschillende groenten, brood en falafel.