Een paar takjes verse rozemarijn door de lasagne, basilicumblaadjes in de soep of verse munt in de salade. Heerlijk! Maar wat te doen met de rest van de kruiden? De overgebleven kruiden belandden al snel in de prullenbak omdat ze na een paar dagen verleppen. Zó voorkom je dat je de kruiden weg moet gooien.
Koop een plant
Verse kruiden kun je kopen in bakjes met losse blaadjes en stengels óf je kunt een hele plant kopen. Dit plantje kun je verpotten en in de tuin zetten. Zo kun je afknippen wat je nodig hebt en blijven de andere stengels langer goed. Met een beetje geluk kun je de kruiden een tweede keer oogsten.
Invriezen maar
Heb je een restje verse kruiden over? Weggooien is zonde! Was en droog de kruiden, hak ze fijn en verdeel ze in een ijsblokjesvorm. Voeg wat olijfolie of water toe en vries ze in. . Ideaal om gerechten snel op smaak te brengen.
Leg een kruidentuin aan
Altijd verse kruiden bij de hand? Leg je eigen kruidentuin aan! Zo hoef je niets meer weg te gooien én hoef je nooit meer verse kruiden te komen. Reken maar uit hoeveel dat scheelt op jaarbasis.
Lees ook deze anti-verspiltips: 5 recepten met overrijpe appels, dit doe je met overrijpe bananen en dit kun je doen met koffiedik.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.