Premium

Dinerwrap: Indonesische wrap met sperziebonen & zoete aardappel

Sven ter Heide

Heb jij als goede voornemen gezondere maaltijden op tafel te zetten? Meer groenten binnenkrijgen? Of je kids gezonder laten eten? Stop dan vaker wraps in je boodschappenmandje. Ze zijn de makkelijke manier om je eetpatroon een gezonde boost te geven. Hoe? Laat je inspireren door de ontbijt, lunch- en dinerwraps Jennifer en Sven. Maak bijvoorbeeld deze Indonesische wrap met zoete aardappel, pinda en sperziebonen. In hun nieuwste boek Wrap it up! tillen ze het vullen van wraps naar een hoger niveau.

Overal ter wereld worden wraps gegeten: van dürüm in Turkije, roti in India en lavash in het Midden-Oosten tot burrito’s in Mexico. En dat is niet voor niets. Wraps zijn makkelijk, lekker én gezond. Aan de slag!

Indonesische wraps met zoete aardappel en sperziebonen

Dit heb je nodig: 275 g zoete aardappel, 200 g sperziebonen, snufje zout, 1 rode peper, 1 teen knoflook, 2 eieren, kokosolie, om in te bakken, 4 volkorenwraps, 70 g taugé, 50 g pinda’s

Voor de pindasaus: 3 el pindakaas, 2 tl sambal, 2 el ketjap

Zo maak je het

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook de zoete aardappel met een snufje zout in 15 minuten gaar. Kook in een andere pan de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Snijd intussen de rode peper (verwijder de zaadlijsten voor een minder pittige variant) en de knoflook fijn en kook de eieren in 8 minuten in kokend water hard. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in plakjes. Meng de ingrediënten voor de pindasaus in een schaaltje. Bak de sperziebonen nog even aan met de rode peper en de knoflook, in een beetje kokosolie. Smeer de volkorenwraps in met de pindasaus, beleg ze met de sperziebonen en de zoete aardappel. Voeg de taugé, de eieren, de pinda’s en de pindasaus toe. Vouw de wraps dicht en bak ze lichtbruin in de pan (zonder olie).

Volg ons ook op InstagramFacebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Fotografie: Sven ter Heide

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct