Mediterraan tafelen met sardines

[geen intro] Gemarineerde verse sardines met krieltjes
Ingredients
- 8 sardines grote verse
- 1 citroen
- 1 snufje (chili)peper
- ½ tl venkelzaadjes
- 1 takje bladpeterselie
- 1 el olijfolie Italiaanse
- ½ teentje knoflook
- 300 gram krieltjes
- 1 el crème fraiche
- 1 tl kappertjes
- ½ el mosterd frisse gladde
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Krab voorzichtig de schubben van de sardines.
- Snijd de filets los, spoel ze goed schoon en laat ze uitlekken.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
- Hak de peterselie en de knoflook grof.
- Leg een laag filets op een schaal en bestrooi ze met de helft van de rasp, peterselie, chilipeper, venkelzaadjes, knoflook, zout en olijfolie.
- Leg de laatste filets erbovenop en bestrooi ze met de rest van de rasp.
- Laat de vis minstens een halfuur en maximaal een uur marineren.
- Kook intussen de krieltjes gaar en meng ze met de crème fraîche, kappertjes, mosterd, zout en peper.
- Serveer de sardines met de aardappelsalade en partjes citroen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!