Breekt de zomer aan dan is er elke hoek van de straat ijs te vinden. Van Italiaans schepijs tot Cornetto uit de supermarkt. Lekker, maar dat kan gezonder en … dat kun jij zelf. Hoewel een ijsje op z’n tijd prima in een gezond voedingspatroon past, zijn we altijd op zoek naar gezonde opties. Gezond ijs kun je heel makkelijk zelf maken.
Gezond ijs in 3 stappen
Stap 1: invriezen
Het hoofdingrediënt van je zelfgemaakt ijs is banaan! Voor het lekkerste ijs ga je voor overrijpe bananen, deze zijn een stukje zoeter. Zorg er voor dat je de banaan pelt en de banaan in kleine stukjes in de vriezer stopt (geloof ons: een bevroren banaan kun je onmogelijk pellen).
Stap 2: blenden
Stop een aantal bevroren stukjes banaan in de blender. Voeg een scheut (plantaardige) melk toe te voegen om je blender te vriend te houden en blenden maar. Na het blenden houd je een romige, bevroren bananenmassa over die heel goed doorgaat als een portie ijs.
Stap 3: smaken toevoegen
Van pindakaas ijs tot aardbeien- of bosbessenijs. Je kunt jouw gezonde ijs omsmelten in een smaak naar keuze. Voeg een handje (bevroren) bessen of aardbeien toe voor een fruitige smaak. Mix een eetlepel 100% pindakaas door de bananenmassa of ga voor geplette smarties voor een zelfgemaakte McFlurry.
Ook interessant: nog meer verfrissing? Waterijsjes kun je ook heel goed zelf maken. Ga jij voor een mojito-ijsje of een watermeloen-aardbei waterijsje? Toch liever een kant-en-klaar ijsje? Dit ijsje uit het vriesvak heeft de minste calorieën.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.