Eens wat anders op tafel zetten? Met de recepten van Dominique Woolf, winnaar vanThe Great Cookbook Challenge with Jamie Oliver weet je zeker dat het én lekker wordt én niet te ingewikkeld is. Deze snelle, hete garnalensoep is heerlijk als voorgerecht of voor een lichte lunch.
Snelle garnalensoep
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 600 ml kippenbouillon
- 2 cm gember, in plakjes
- 1 rode rawit peper, fijngehakt
- 150 g gepelde, rauwe garnalen
- 2 tl vissaus
- 2 tot 4 tl limoensap (ongeveer ½ tot 1 limoen)
- Een klein schepje fijne kristalsuiker (optioneel)
- Voor erbij: een klein handjevol koriander, gehakt
Zo maak je het
Breng de kippenbouillon met de plakjes gember in een middelgrote pan aan de kook. Doe de pepertjes en garnalen erbij en kook de garnalen tot ze net gaar zijn. Draai het vuur uit en voeg de vissaus en 2 theelepels limoensap toe. De soep moet pikant, zuur en zoutig zijn, dus proef en voeg zo nodig nog wat extra limoensap, vissaus of suiker toe. Strooi de koriander erover en zet op tafel.
Tip: Als je geen rawit pepers kunt krijgen, of als je ze te heet vindt, kun je ze vervangen door gewone rode pepers, maar als je juist van pittig houdt mag je natuurlijk ook meer gebruiken!
Opmerking: De plakjes gember zijn eigenlijk bedoeld om smaak af te geven, niet om op te eten, maar als je het heel graag wilt, kun je ze in flinterdunne lucifertjes te snijden.
Meer Dominique?
Meer recepten van Dominique? Zie ook haar recept voor Thaise tonijnkoekjes en coleslaw in Aziatische stijl op Gezondnu.nl. In haar boek Elke dag easy Aziatisch uit Dominique’s Kitchen deelt Dominique 80 spannende en toch eenvoudig te maken recepten. Stuk voor stuk goedgekeurd door Jamie Oliver, en dat zegt natuurlijk wat.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Fotografie: Richard Clatworthy