Heb jij als goede voornemen gezonder lunchen op je werk? Meer groenten binnenkrijgen? Of je kids gezonder laten eten? Stop dan vaker wraps in je boodschappenmandje. Ze zijn de makkelijke manier om je eetpatroon een gezonde boost te geven. Laat je inspireren door Jennifer en Sven en maak bijvoorbeeld deze bietenwrap met geitenkaas en cashewnoten. In hun nieuwste boek Wrap it up! tillen ze het vullen van wraps naar een hoger niveau.
Welke wrap?
Jennifer: “Er zijn veel verschillende typen wraps. Van standaard volkorenwraps, roze bietenwraps en gele wortelwraps tot homemade knalgroene spinaziewraps. Je kunt de soort wrap in alle recepten wisselen. Ga je voor een standaard wrap, kies dan altijd voor de volkoren variant, die bevat complexe koolhydraten en is daardoor voedzamer. De roze bietenwrap, de gele wortelwrap en de oranje paprikawrap kun je gewoon in de supermarkt kopen. Ze klinken misschien als een extra gezonde keuze, maar zo’n groentewrap bevat doorgaans nauwelijks groenten. Gebruik hem voor de variatie of vanwege zijn gezellige kleur: dat wat je erin stopt, is wat hem gezond(er) maakt. Eet je koolhyraatbeperkt? Ga dan voor de spinazieomeletwraps.”
Bietenwraps met geitenkaas en cashewnoten
Dit heb je nodig: 200 g voorgekookte rode biet, 40 g cashewnoten, 2 rodebietenwraps, 60 g zachte geitenkaas, 1 tl honing, 40 g verse spinazie, 10 g radijskiemen
Zo maak je het: Spoel de rode bieten af en snijd ze in blokjes, hak de cashewnoten grof. Besmeer de rodebietenwraps met de geitenkaas en druppel de honing eroverheen. Voeg de spinazie, de rodebietenblokjes, de cashewnoten en de radijskiemen toe. Rol de wraps op.
Tip: Kies bij voorkeur voor imkerhoning of honing afkomstig uit de EU. Honing gemengd van buiten de EU kan verdund zijn met suikersiroop.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Fotografie: Sven ter Heide