Inspiratie voor een heerlijk én gezond avondmaal? Met een goedgevulde zoete aardappel zit je altijd goed! Is zoete aardappel gezonder dan de gangbare aardappel? Helaas, beide aardappelen zijn even voedzaam en zitten boordevol vitamines, vezels en koolhydraten. Máár … de zoete aardappel is minstens net zo lekker. Dit recept voor een Mexicaans gevulde zoete aardappel wil je proberen.
Gevulde zoete aardappel
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
2 grote zoete aardappelen – een paprika – een blikje mais – een avocado – een tomaat – sap van een limoen – (vegetarisch) gehakt – Griekse yoghurt – koriander – knoflook(poeder) – zeezout –
Aan de slag!
- Boen de aardappelen schoon, dep ze droog, prik er gaatjes in met een vork, vet ze in met olijfolie en zet ze in de oven voor ongeveer 45 minuten (200 graden Celsius).
- Maak ondertussen de vulling klaar door het gehakt te pakken de fijngesneden paprika en de mais.
- Mix de avocado samen met wat limoensap en een fijngesneden tomaat tot een verse guacamole.
- Maak een dressing van Griekse yoghurt, verse koriander, zeezout en knoflook.
- Zijn ze de aardappelen gaar? Haal ze uit de oven en maak een inkeping in de aardappel. Eventueel kun je de aardappelen een beetje uithollen.
- Tijd om te vullen: schep het gehaktmengsel in de aardappelen, schep hier een eetlepel guacamole overheen, verdeel de yoghurtdressing hier overheen. Eet smakelijk!
Ook interessant: zó maak je de perfecte zoete aardappelfriet.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.