Eens wat anders op tafel zetten? Met de recepten van Dominique Woolf, winnaar vanThe Great Cookbook Challenge with Jamie Oliver weet je zeker dat het én lekker wordt én niet te ingewikkeld is. Deze Thaise tonijnkoekjes zijn heerlijk als voorgerecht of als tapashapje.
Dit heb je nodig voor ongeveer 10 viskoekjes
- 2 blikjes van 145 g tonijn, uitgelekt
- 1 ei, licht geklutst
- 1½ el Thaise rode-currypasta
- 3 el maizena
- 1 lente-uitje, in dunne ringetjes
- 1 el neutrale olie, om in te bakken
- Voor erbij: een kneepje limoensap, zoete chilidipsaus
Zo maak je het
Prak alle ingrediënten behalve de olie in een mengkom met een vork door elkaar. Zorg er vooral voor dat de currypasta goed verdeeld is. Neem een kleine theelepel van het mengsel om te testen of het voldoende op smaak is. Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak het testkoekje een paar minuten, of tot hij gaar is. Proef en maak de rest van het mengsel zo nodig op smaak af met wat zout of extra currypasta. Neem nu dessertlepels van het mengsel en maak er kleine, platte koekjes van. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en bak de koekjes ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze meteen, met een kneepje limoensap. Perfect met zoete chilisaus. Tip: Kies voor duurzame, met de lijn gevangen tonijn, bijvoorbeeld van het merk Fish Tales.
Meer Dominique?
Meer recepten van Dominique? Zie ook haar recept voor Thaise tonijnkoekjes en coleslaw in Aziatische stijl op Gezondnu.nl. In haar boek Elke dag easy Aziatisch uit Dominique’s Kitchen deelt Dominique 80 spannende en toch eenvoudig te maken recepten. Stuk voor stuk goedgekeurd door Jamie Oliver, en dat zegt natuurlijk wat.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Fotografie: Richard Clatworthy