Eens wat anders op tafel zetten? Met de recepten van Dominique Woolf, winnaar vanThe Great Cookbook Challenge with Jamie Oliver weet je zeker dat het én lekker wordt én niet te ingewikkeld is. Deze misonoedels met kip zijn het proberen waard.
Dominique: “Eigenlijk zou iedereen altijd een pot miso in de voorraadkast moeten hebben – een lepeltje is genoeg om soepen, bouillons, stoofpotten, roerbakgerechten en zelfs desserts een heerlijk hartig accentje te geven.”
Misonoedels met kip
Nodig voor de saus
2 el miso of witte miso – 1–2 el honing (naar smaak) – 1 el lichte sojasaus – 1½ el sriracha – 50 ml water
Nodig voor de noedels
2 porties middelfijne eier- of tarwenoedels – 1 el neutrale olie – 2 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm – 2 tenen knoflook, geperst – 1 tl geraspte gember (ongeveer 2 cm) – 1 kipfilet, in dunne plakjes – 150 g champignons, in plakjes – ½ broccoli, in kleine roosjes
Voor erbij
1 lente-uitje, in dunne ringetjes – 1 rode peper, in dunne ringetjes (optioneel)
Zo maak je het
Meng de ingrediënten voor de saus in een kleine kom en zet even opzij. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze uitlekken en zet ze ook even aan de kant. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op matig vuur en bak de lente-uitjes, knoflook en gember ongeveer 1 minuut. Doe dan de plakjes kip erbij en roerbak ze een minuut of twee, tot ze bruin zijn. Doe de champignons en broccoli erbij, en roerbak ze 2 minuten. Voeg daarna de noedels en de saus toe en blijf een minuut of twee roeren tot alles goed gemengd is en de plakjes kip gaar zijn. Proef de saus en maak hem op smaak af – zo nodig met extra honing, sojasaus of sriracha. Serveer de noedels meteen, bestrooid met de lente-uitjes en (eventueel) rode pepertjes.
Meer Dominique?
Meer recepten van Dominique? Zie ook haar recept voor Thaise tonijnkoekjes en coleslaw in Aziatische stijl op Gezondnu.nl. In haar boek Elke dag easy Aziatisch uit Dominique’s Kitchen deelt Dominique 80 spannende en toch eenvoudig te maken recepten. Stuk voor stuk goedgekeurd door Jamie Oliver, en dat zegt natuurlijk wat.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
Fotografie: Richard Clatworthy