Soep staat meestal lekker lang te pruttelen, daardoor neemt hij heerlijk veel warmte op
Aardpeersoep met gepofte knoflook en selderij-olie
Ingredients
- 1 bol knoflook
- 15 gram selderij
- 50 milliliter olijfolie extra vergine
- 800 gram aardpeer
- 1 stuk ui
- 1 el olijfolie om te bakken
- 1 liter biologische groentebouillon
- 20 milliliter room
- 1 snufje zout en peper
Instructions
- Halveer de knoflookbol, leg hem op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie.
- Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de bol zo’n drie kwartier op de BBQ.
- Blancheer de bladselderij kort in kokend water. Giet hem af.
- Doe de selderij samen met één gepofte knoflookteen in een hoge kom.
- Schenk de olie erbij en pureer met een staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet hem apart en ga nu verder met de soep.
- Schil de aardpeer en snijd deze in blokjes en snipper de ui.
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui zo’n vijf minuten.
- Voeg de aardpeer en twee uitgeperste, gepofte knoflooktenen toe en bak deze nog twee minuten mee.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng hem aan de kook.
- Zet het vuur laag en kook de aardpeer in een kwartiertje gaar.
- Haal de soep van het vuur en pureer hem met de staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Roer voor het serveren nog een scheutje room door de soep en besprenkel hem met selderij-olie.
- Lekker voor erbij: smeer een gepoft teentje knoflook uit op een geroosterd broodje en serveer bij de soep.