In december kun je geen vers bloeiende lavendel krijgen, maar gedroogde lavendel is net zo goed!
Alcoholvrije mocktail met peer en lavendel
Ingredients
Voor de lavendelsiroop:
- 250 milliliter perensap
- 10 takjes lavendel
Voor de caramels:
- 100 gram gedroogde pitloze dadels
- 50 gram notenmix
- 10 gram gedroogd fruit
- 10 gram kokossnippers
- 50 gram pure chocolade 80%
Voor de mocktail:
- 500 milliliter perensap
- 2 citroenen
- 1 kopje ijsblokjes
- 1 eiwit
- 10 takjes lavendel
Extra nodig:
- Keukenmachine
Instructions
- Breng het perensap met de lavendelbloemetjes aan de kook en laat het een halfuur pruttelen op laag vuur.
- Zeef de siroop en laat afkoelen.
- Pureer de dadels samen met de noten, het gedroogde fruit en de kokossnippers in een keukenmachine.
- Vorm van deze puree balletjes.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Steek de balletjes aan een vork of satéprikker en dompel ze in de gesmolten chocolade.
- Leg ze op een bord en zet ze in de koelkast totdat de chocolade hard is.
- Meng het perensap met het citroensap.
- Schenk dit in een cocktailshaker.
- Voeg het ijs, de lavendelsiroop en het eiwit toe.
- Schud vijftien seconden en schenk door een zeef in de glazen.
- Garneer met wat lavendeltakjes.
- Serveer de mocktail samen met de caramels.
Notes
![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)