Ik heb al meerdere keren bananenbrood gemaakt maar ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Telkens verander ik wat, ik voeg wat toe, laat iets weg en tadaa een heel nieuw recept voor mijn favoriete ‘brood’! Want brood is het eigenlijk niet. Ten eerste lijkt de smaak er totaal niet op en daarbij komt dat de structuur meer wat weg van een cake. Hoe dan ook, bananenbrood is én blijft geweldig. Ik neem het vaak mee in een bakje als mijn 4 uur snack, beetje dadelsiroop erop smeren en genieten. Dit brood doet het ook goed als ontbijtje, zeker op zondagochtend. Zonder al teveel gedoe heb je namelijk binnen een uurtje (waarvan 55 minuten wachten is) een heerlijke warme dadel banaan cake op tafel staan.
Bananenbrood
Ingredients
- 10 stuks dadels zachte
- 125 ml havermelk
- 4 stuks bananen rijpe
- 2 el lijnzaad gebroken
- 3 el kokosrasp
- 15 stuks amandelen in stukjes gehakt
- 0,5 tl bakpoeder
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 250 gram havermout gemaald tot meel