Tussen 9 en 15 maart vindt de jaarlijkse Nationale Week Zonder Vlees plaats! Ben jij klaar om de veelzijdigheid van de vegetarische keuken te ontdekken? Santa Maria helpt je hierbij! Met dit burritorecept zal je merken dat vlees heel makkelijk te vervangen is door een ander ingrediënt. Ga jij de uitdaging aan?
Burrito met courgette en zwarte bonen
Ingredients
- 1 courgette
- 100 g witte ui
- 300 g zwarte bonen
- 1 el plantaardige olie
- 1 pak Santa Maria Burrito Seasoning Mix
- 2 avocado
- 1 pak Santa Maria Wrap Tortilla Original Large 6 pack
- 1 pot Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
Bloemkoolrijst
- 4 dl langkorrelige rijst
- 300 g bloemkool geblend tot ’bloemkoolrijst’
- 30 g verse koriander
- 1 limoen alleen het sap
- zout
Instructions
- Snijd de courgette in stukjes van 2 x 2 cm.
- Pel en snijd de ui in 8 partjes.
- Verwarm een koekenpan. Doe de olie, courgette en ui in de pan. Bak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Burrito kruidenmix en zwarte bonen toe. Laat nog enkele minuten bakken tot de bonen warm zijn. Haal van het vuur en zet opzij.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de bloemkoolrijst in een steelpan en bedek met water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Giet het water af en meng de bloemkoolrijst met de rijst. Voeg koriander en limoensap toe, breng op smaak met zout.
- Vul de burrito’s, begin met de rijst. Voeg daarna het courgettemengsel toe. Werk tot slot af met de avocadoplakjes, rode jalapeño en salsa.