Altijd ruimte voor een toetje!
Drie in de pan met aardbeien en slagroom
Ingredients
Voor het deeg:
- 250 gr bloem
- 9 gr gist
- 1 el kokosbloemsuiker
- 250 ml lauwe melk
- 1 st ei
- 100 gr rozijnen
- 1 snufje zout
- 1 klontje boter om te bakken
Voor de garnering:
- 200 gr aardbeien
- 50 gr kokosbloeseumsuiker
- 2 el water
- 200 ml slagroom
- 2 takjes munt binnenkort verkrijgbaar van Hollandse bodem
Instructions
- Zeef de bloem in een grote kom envoeg hier de gist, suiker en een snufje zout aan toe.
- Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
- Roer tot slot de rozijnen er door heen.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Breng 200 g aardbeien met de suiker en het water al roerend aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur doorkoken.
- Pureer het mengsel, wrijf het door een zeef en laat het afkoelen.
- Snij de overige aardbeien in partjes.
- Klop de slagroom stijf en zet koel weg.
- Roer het beslag nog een keer door.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
- Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
- Bak ze op laag vuur gaar en ze aan beide kanten bruin zijn.
- Ga door totdat het beslag op is.
- Serveer de drie in de pan met de aardbeien, slagroom en aardbeiencoulis.
- Garneer met wat muntblaadjes.
- Met dit recept maak je ongeveer 12 pannenkoekjes.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!