Vol vitamine C, laag in calorieën én snel klaar
gegratineerde koolrabi met walnoot en tijm
Ingredients
- 2 koolrabi’s
- 1,5 liter bouillon
- 1 teentje sjalotje* 1knoflook
- 1 el olie om te bakken
- 125 milliliter room
- 25 gram walnoten
- 1 el paneermeel grof
- 2 takjes tijm
- 1 stukje boter
- zout en peper naar smaak
Extra nodig:
- Ovenschaaltjes
Instructions
- Breng de bouillon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de koolrabi’s, halveer ze en snijd ze in dunne plakken.
- Kook de plakken in vijf minuten nét gaar in de bouillon en schep ze eruit.
- Snipper het sjalotje en de knoflook.
- Fruit ze aan in wat olie.
- Blus af met een scheut bouillon en voeg de room toe.
- Kook de room een paar minuten in.
- Maak een soort van lasagne van koolrabi: Eerst een laagje koolrabiplakjes in een ovenschaaltjes, daarop wat room, dan weer koolrabi en je eindigt met room.
- Snijd de walnoten en tijm fijn.
- Meng ze met het paneermeel.
- Strooi dit bovenop de koolrabilasagne, doe er wat vlokjes boter op.
- Bak ze tien minuten in de oven.
- De laatste minuut kun je eventueel de grill aanzetten voor een goudbruin korstje.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.