Vol vitamine C, laag in calorieën én snel klaar
[geen intro] gegratineerde koolrabi met walnoot en tijm
Ingrediënten
- 2 koolrabi’s
- 1,5 liter bouillon
- 1 teentje sjalotje* 1knoflook
- 1 el olie om te bakken
- 125 milliliter room
- 25 gram walnoten
- 1 el paneermeel grof
- 2 takjes tijm
- 1 stukje boter
- zout en peper naar smaak
Extra nodig:
- Ovenschaaltjes
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook en verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de koolrabi’s, halveer ze en snijd ze in dunne plakken.
- Kook de plakken in vijf minuten nét gaar in de bouillon en schep ze eruit.
- Snipper het sjalotje en de knoflook.
- Fruit ze aan in wat olie.
- Blus af met een scheut bouillon en voeg de room toe.
- Kook de room een paar minuten in.
- Maak een soort van lasagne van koolrabi: Eerst een laagje koolrabiplakjes in een ovenschaaltjes, daarop wat room, dan weer koolrabi en je eindigt met room.
- Snijd de walnoten en tijm fijn.
- Meng ze met het paneermeel.
- Strooi dit bovenop de koolrabilasagne, doe er wat vlokjes boter op.
- Bak ze tien minuten in de oven.
- De laatste minuut kun je eventueel de grill aanzetten voor een goudbruin korstje.