Het perfecte begin van jouw feestmaal
gepofte aardappel met belegen kaas
Ingredients
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 4 Aardappelen grote, licht kruimig
- 4 plakjes plakjes ontbijtspek of een vegetarische variant
- 1 el boter
- 100 gram kaas belegen
- 1 rode ui
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de aardappels schoon en maak inkepingen; snijd ze elk drie tot vier keer overdwars tot ¾ in, zodat ze een beetje open staan, en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie.
- Hak de tijm en rozemarijn fijn en strooi ze in de inkepingen.
- Snijd de plakjes spek in stukken en verdeel in de inkepingen.
- Bestrooi de aardappels met peper en eventueel wat zout.
- Smelt de boter en besprenkel de aardappel ermee.
- Pak de aardappelen losjes, maar luchtdicht in met aluminiumfolie en pof de aardappelen in de oven in 45 minuten gaar.
- Snijd de kaas in repen.
- Maak de foliepakketjes open zodat de aardappelen openliggen.
- Verdeel de kaasrepen over de aardappelen en zet ze nog even in de oven tot de kaas gaat smelten.
- Snipper de rode ui en strooi over de aardappelen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!