Het perfecte begin van jouw feestmaal
[geen intro] gepofte aardappel met belegen kaas
Ingrediënten
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 4 Aardappelen grote, licht kruimig
- 4 plakjes plakjes ontbijtspek of een vegetarische variant
- 1 el boter
- 100 gram kaas belegen
- 1 rode ui
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de aardappels schoon en maak inkepingen; snijd ze elk drie tot vier keer overdwars tot ¾ in, zodat ze een beetje open staan, en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie.
- Hak de tijm en rozemarijn fijn en strooi ze in de inkepingen.
- Snijd de plakjes spek in stukken en verdeel in de inkepingen.
- Bestrooi de aardappels met peper en eventueel wat zout.
- Smelt de boter en besprenkel de aardappel ermee.
- Pak de aardappelen losjes, maar luchtdicht in met aluminiumfolie en pof de aardappelen in de oven in 45 minuten gaar.
- Snijd de kaas in repen.
- Maak de foliepakketjes open zodat de aardappelen openliggen.
- Verdeel de kaasrepen over de aardappelen en zet ze nog even in de oven tot de kaas gaat smelten.
- Snipper de rode ui en strooi over de aardappelen.