Geroosterde wintergroenten met stoofvlees en limoenmayonaise
Ingredients
- 400 gram stoofvlees
- 2 eetlepels bloem
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels (bak)olijfolie
- 250 milliliter rode wijn
- 1 laurierblad
- 4 kleine pastinaken
- ½ knolselderij
- 4 schorseneren
- 2 kleine winterwortelen
- enkele takjes tijm
- zout & peper
Voor de limoenmayonaise:
- 2 eidooiers
- 200 milliliter olijfolie
- 1 limoen (sap en rasp)
- zout & peper
Instructions
- Snijd het vlees in stukken van zo’n twee centimeter. Bestrooi ze met wat zout, peper en bloem.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen en pers of hak de knoflook fijn.
- Bak het vlees in etappes in hete olie. Blus af met een scheut rode wijn.
- Laat even inkoken en schep het vlees over in een stoofpan.
- Bak vervolgens de ui en knoflook in de koekenpan en voeg deze samen met de laurier, het water en de rest van de rode wijn bij je stoofpot.
- Breng het aan de kook en laat het twee uur garen met het deksel op de pan op laag vuur.
- Check na een uurtje of het vlees al gaar is en of er nog water bij moet.
- Ondertussen begin je met de groente: verwarm de oven op 200 graden.
- Schil en snijd de groenten in gelijke stukken en verdeel ze naast elkaar op een bakplaat.
- Besprenkel en bestrooi ze met olijfolie, zout en peper en gehakte tijm.
- Rooster de groenten in zo’n drie kwartier bruin en gaar. Schep ze af en toe om.
- Voor de limoenmayonaise rasp je de schil van de limoen en snijd je deze vervolgens in kwarten.
- Klop de eidooiers samen met het zout en het sap van een kwart limoen luchtig.
- Nu gaan er kleine beetjes olijfolie doorheen.
- Als alle olijfolie is opgenomen, breng je de mayonaise op smaak met de limoenrasp en peper.
- Vis vlak voor het serveren het laurierblaadje uit de stoofpot en dien hem op met de geroosterde groenten en de limoenmayonaise.
Notes
![]() |
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
![](https://gezondnu.nl/content/uploads/201842.TwentyTen-logo.jpg)
Tried this recipe?Let us know how it was!