Hoe intenser de oranje kleur, hoe meer carotenen wortelen bevatten

[geen intro] Geroosterde worteltjes met ahornsiroop en tijm
Ingredients
- 600 gram wortelen
- 3 el ahornsiroop
- 2 el olijfolie
- 6 takjes tijm Vers
- 1 snufje grove zeezoutvlokken Mag een flinke snuf zijn
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schraap de wortelen goed schoon met de scherpe kant van je mes.
- Het bovenste stukje groen mag je eraan laten zitten, je kunt het loof gewoon eten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de worteltjes hier om en om op, zodat ze als puzzelstukjes bijna in elkaar schuiven.
- Zo verspil je zo min mogelijk ahornsiroop.
- Besprenkel de wortelen nu met ahornsiroop en olijfolie.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi driekwart over de worteltjes.
- De rest houd je achter de hand.
- Gril nu de wortelen in een halfuur mooi krokant in de oven.
- Besprenkel ze voor het serveren eventueel met nog wat extra ahornsiroop, het laatste beetje tijm en de zeezoutvlokken.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door: