Weten of je brood gaar is? Klop erop! Als het hol klinkt, is het klaar
Gevuld brood met geitenkaas
Ingredients
- Voor het deeg:
- 330 gram tarwemeel voor boerenbrood
- 200 ml handwarm water
- 3 gram droge gist
- 1 el boter
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
Voor de vulling:
- 75 gram verse, zachte geitenkaas
- 1 zoete handappel
- 2 verse vijgen
- 3 takjes tijm
- 2 el honing
Instructions
- Meng het meel met water, gist, boter, zout en suiker tot een deeg.
- Kneed het nog eens tien minuten goed door.
- Stop het deeg in een diepe kom met een vochtige doek erover en laat het 40 minuten rijzen in een lauwwarme oven van zo’n 50ºC.
- Ga ondertussen aan de slag met de vulling voor het brood.
- Brokkel de kaas in stukjes, snijd de appel klein, de vijg in kleine plakjes en ris de blaadjes van de tijm.
- Roer dit alles door elkaar.
- Ga nu verder met het brood.
- Druk het deeg tot een vrij platte ronde schijf.
- Verdeel het kaasmengsel over het deeg (laat de randen vrij) en schep/knijp de honing erover.
- Vouw en druk het deeg vanaf de randen een aantal malen naar het midden, zodat er een grove vloerbroodvorm ontstaat.
- Leg het brood op een bakplaat en besproei het licht met water.
- Laat het deeg nog 30 minuten in de lauwe oven rijzen.
- Neem het dan even uit de oven en schroef de oventemperatuur op naar 200ºC.
- Is de oven op temperatuur? Bak dan het brood in zo’n 35 minuten gaar in het midden van de oven.
- Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |