Duurzaam? Eet niet de kip, maar de haan
Hollandse haantjes gestoofd in bier
Ingredients
- 1 pot kippenbouillon
- 2 st Hollandse haantjes
- 300 gram wilde paddenstoelen gemengd
- 1 el olie
- zout en peper
- 100 gram ontbijtspek plakjes
- 1 el bloem
- 4 el zilveruitjes afgespoeld
- 1 el roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 3 dl donker bier
- 4 dl kippenbouillon
Instructions
- Snijd de haantjes (of kip) in delen, bestrooi ze licht met zout, peper en bloem.
- Bak het vlees en de zilveruitjes in de boter aan alle kanten bruin.
- Kneus de knoflook en voeg in zijn geheel toe, net als de laurier en tijm.
- Doe alles in een stoofpan en blus af met het bier en de bouillon.
- Breng aan de kook en laat het op laag vuur een uurtje sudderen.
- Haal na 45 minuten het deksel van de pan, zodat de jus het laatste kwartier wat kan indikken.
- Bak dan ook meteen de paddenstoelen kort in wat olie in een koekenpan en voeg ze toe aan de haantjes, zodat ze nog een kwartier mee kunnen koken.
- Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig uit en verkruimel dit voor het serveren over het gerecht.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!