Duurzaam? Eet niet de kip, maar de haan
[geen intro] Hollandse haantjes gestoofd in bier
Ingrediënten
- 1 pot kippenbouillon
- 2 st Hollandse haantjes
- 300 gram wilde paddenstoelen gemengd
- 1 el olie
- zout en peper
- 100 gram ontbijtspek plakjes
- 1 el bloem
- 4 el zilveruitjes afgespoeld
- 1 el roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 3 dl donker bier
- 4 dl kippenbouillon
Instructies
- Snijd de haantjes (of kip) in delen, bestrooi ze licht met zout, peper en bloem.
- Bak het vlees en de zilveruitjes in de boter aan alle kanten bruin.
- Kneus de knoflook en voeg in zijn geheel toe, net als de laurier en tijm.
- Doe alles in een stoofpan en blus af met het bier en de bouillon.
- Breng aan de kook en laat het op laag vuur een uurtje sudderen.
- Haal na 45 minuten het deksel van de pan, zodat de jus het laatste kwartier wat kan indikken.
- Bak dan ook meteen de paddenstoelen kort in wat olie in een koekenpan en voeg ze toe aan de haantjes, zodat ze nog een kwartier mee kunnen koken.
- Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek knapperig uit en verkruimel dit voor het serveren over het gerecht.