Augurken uit de winkel bevatten doorgaans nogal wat zout. Zelfgemaakt kun je ze zo zout maken als je wilt!
Jouw oogst in de pot
Ingredients
- ½ liter water
- ½ liter natuurazijn
- ½ liter witte wijn
- 3 blaadjes laurier
- 3 pimentkorrels
- ½ el korianderzaad
- ½ el venkelzaad
- 2 hete pepers gedroogd
- 1 pijpkaneel
- 25 gram zout
- 1 stuks ui in dunne ringen
- 3 teen knoflook in dunne plakjes
- 1 el suiker
Instructions
- Als je gaat wecken moet je eerst de potten uitkoken (ongeveer 1 uur in een pan met kokend water).
- Dit gaat ook prima in een vaatwasser.
- Laat de potten ondersteboven op een schone theedoek drogen.
- Meng water, azijn, wijn, kruiden, ui, knoflook, suiker en zout en breng dit drie minuten aan de kook.
- Vul de potten met gesneden groenten en vul tot de rand.
- Met het gekookte azijnmengsel Sluit de potten goed en laat ondersteboven afkoelen.
- Bewaar op een koele en droge plaats.