Kamillekoekjes met warme melk
Kamille bevat een stofje dat angst vermindert en je zenuwen kalmeert.
Ingredients
- 225 gram bloem
- 200 gram boter
- 125 gram lichte basterdsuiker
- 50 milliliter water
- 10 gram kamillebloempjes
- 2 eetlepels honing
Voor de warme amandelmelk met anijs:
- 1 liter amandelmelk
- 6 anijssterretjes
Instructions
- Kook water, neem daar 50 milliliter van en zet er met wat kamillebloempjes een sterke thee van.
- Na tien minuten trekken moet de thee sterk genoeg zijn.
- Zeef de bloempjes uit de thee en houd deze even apart.
- Zeef de bloem.
- Meng de suiker met boter en honing.
- Kneed nu het botermengsel met de bloem en voeg de helft van de kamillethee toe.
- Blijf kneden tot je een samenhangend deeg hebt.
- Giet zo nodig nog wat kamillethee erbij.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het twintig minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een bakplaat in met wat boter.
- Draai balletjes van het deeg en druk ze plat. Besmeer de randjes met water.
- Verdeel ze met enige afstand van elkaar op de bakplaat en bak de koekjes in zo’n vijftien minuten gaar.
- Controleer na zo’n tien minuten of de koekjes al gaar en bruin zijn.
- Als ze klaar zijn, niet meteen aanvallen. Even laten afkoelen!
- Tijd genoeg om met de amandelmelk aan de slag te gaan.
- Giet die in een steelpannetje en klop hem iets luchtig op met een klopper.
- Voeg de anijssterretjes toe en serveer warm met de koekjes.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!