Ijsjes maak je gewoon zelf
Kokosijsjes met kersen
Ingredients
- 350 gram kersen met pit (300 zonder pit)
- 400 milliliter kokosyoghurt
- 1 handje kokosvlokken
Extra nodig:
- ijsvormpjes
Instructions
- Spoel de kersen (in zijn geheel) onder de koude kraan af.
- Haal de pitten eruit.
- Doe de kersen in een steelpannetje met een klein bodempje water en zet op laag vuur.
- Laat even pruttelen totdat de kersen zacht worden en plet er een paar met een vork.
- Vul de vormpjes met een laagje kokosyoghurt en dan een laagje kersen.
- Prik met de achterkant van je lepel in het mengsel of roer een beetje om er mooie patronen in te maken.
- Herhaal dit totdat de vormpjes vol zijn en zet voor tenminste vier uur in de vriezer.
- Maal tussen je vingers wat kokosvlokken fijn en strooi over de ijsjes als ze klaar zijn.
- Garneer eventueel nog met extra kersen bovenop.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!