Ijsjes maak je gewoon zelf
Kokosijsjes met kersen
Ingredients
- 350 gram kersen met pit (300 zonder pit)
- 400 milliliter kokosyoghurt
- 1 handje kokosvlokken
Extra nodig:
- ijsvormpjes
Instructions
- Spoel de kersen (in zijn geheel) onder de koude kraan af.
- Haal de pitten eruit.
- Doe de kersen in een steelpannetje met een klein bodempje water en zet op laag vuur.
- Laat even pruttelen totdat de kersen zacht worden en plet er een paar met een vork.
- Vul de vormpjes met een laagje kokosyoghurt en dan een laagje kersen.
- Prik met de achterkant van je lepel in het mengsel of roer een beetje om er mooie patronen in te maken.
- Herhaal dit totdat de vormpjes vol zijn en zet voor tenminste vier uur in de vriezer.
- Maal tussen je vingers wat kokosvlokken fijn en strooi over de ijsjes als ze klaar zijn.
- Garneer eventueel nog met extra kersen bovenop.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:![logo_ztrdg](https://gezondnu.nl/content/uploads/logo_ztrdg.png)
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!